typ 10: leren typen

typ10_logo

Cursusgever:  Veronique le Grelle

Tijdens deze typlessen is het de bedoeling om kinderen op een vlotte manier te leren typen. Vlot wil hier zeggen: op een motorisch gemakkelijke manier en zo snel als je zelf kan spellen. Niet x-aantal aanslagen per minuut. We leggen geen tijdsdruk op aan de kinderen en geven ze tijd om het op hun eigen tempo te leren. Elk kind is uniek en zal deze vaardigheid op zijn eigen manier ontdekken en leren.

Deze lessen spelen in op verschillende ontwikkelingsdomeinen (auditief, visueel, tactiel, geheugen en redeneren) omdat een kind op deze manier het best en het snelst leert. Zo bekomen we sneller een goed geautomatiseerd typen.

Voor wie?

De groepslessen zijn voor alle kinderen vanaf het derde leerjaar. Ze zijn erg geschikt voor kinderen met fijnmotorische problemen, maar ook voor kinderen met een leerstoornis  (dyslexie, dysgrafie, dysorthografie,…). Er wordt voor deze groep de laatste tijd meer en meer beroep gedaan op aangepaste hulpprogramma’s op de computer.  Vlot en correct kunnen typen is dan van belang.

Wanneer?

De lessen gaan door op zaterdag van 12.00 tot 13.00 in de praktijk in Tienen.

Data nieuwe reeks lessen in 2018:
24/2,3/3, 10/3, 17/3, 24/3 – paasvakantie, 21/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5

Wat?

De cursus wordt op een speelse manier opgebouwd rond 10 lessen van een uur.
De eerste 5 lessen wordt er gewerkt op een toetsenbord, vanaf les 6 werken we op de laptop. Het is aan te raden om je eigen laptop mee te brengen.

Contactgegevens

Voor meer informatie en inschrijven, neem contact op via:
infokine@groepspraktijkdebrug.be of rechtstreeks met Veronique

Veronique le Grelle

0494 21 36 18
veronique@groepspraktijkdebrug.be