Logopedie

Doelgroep

Voor algemene informatie verwijzen we u graag door naar de website van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (www.vvl.be). Op deze site vind u tal van informatieve brochures.

In onze praktijk kan u terecht voor de behandeling van

  • Leerstoornissen
  • Stemstoornissen
  • Spraakstoornissen
  • Taalstoornissen
  • Neurogene stoornissen (afasie, dysfagie)
  • Vloeiendheidsstoornissen
  • Slikstoornissen

Projecten

Praktische info

De logopedische sessies kunnen zowel in het kabinet als op school gegeven worden, dit echter steeds in samenspraak met de desbetreffende directies.

Huisbezoeken kunnen enkel indien de patiënt zich moeilijk kan verplaatsen. Voor huisbezoeken worden er extra reiskosten aangerekend.

Opstarten van de behandeling

Na een eerste telefonisch contact volgt een intake gesprek waar zo veel mogelijk gegevens rond de problematiek worden verzameld en al een test wordt afgenomen indien nodig. Tijdens dit intake gesprek wordt alle verdere informatie die nodig is voor een vlotte opstart meegedeeld.

Terugbetaling

Belangrijk om weten is dat u bij aanvang van logopedische behandelingen steeds in het bezit moet zijn van een voorschrift voor een logopedisch bilan, uitgeschreven door een specialist (dit kan zijn een kinderarts, neuropsychiater, psychiater, revalidatiearts). Indien u niet zeker bent neem je best eerst contact op met de logopediste.

Éénmaal het bilan geschreven is, moet er een tweede voorschrift gehaald worden voor logopedische behandeling, opnieuw uitgeschreven door dezelfde specialist. Indien aan deze voorwaarden niet voldaan wordt kan de mutualiteit u geen terugbetaling garanderen.

Wij zijn geconventioneerd en dit betekent dat zowel de honoraria als terugbetalingstarieven wettelijk vastgelegd zijn. Voor de meeste stoornissen is er een terugbetaling voorzien via uw mutualiteit. De mogelijkheid tot terugbetaling wordt reeds bij het eerste telefonisch contact besproken. Voor deze informatie kan u ook steeds terecht bij uw mutualiteit.

Therapeuten

Ines Vranckx, Praktijkverantwoordelijke
Alexandra Volders
Inge Vanhamel
Annelien Buysschaert
Evelien Van Limbergen
Sien Stroo

[easingsliderpro id=”2″]