Jurgen Lemiere

Kinderpsychotherapie

Voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar

0495 78 72 45

jurgen@groepspraktijkdebrug.be

Jurgen studeerde in 1996 af als licentiaat in de klinische psychologie aan de KULeuven. Hierna startte hij met een doctoraat binnen het domein van de neuropsychologie aan de faculteit geneeskunde. In 2004 behaalde hij zijn doctoraat.

In 1999 begon Jurgen te werken binnen de dienst kinderpsychiatrie van het UZLeuven. Zeven jaar heeft hij op de residentiële afdeling van MPK gewerkt. Hierna was hij 12 jaar klinisch (neuro)psycholoog van de ADHD en tics-Gilles de la Tourette raadpleging. In 2010 is hij halftijds gestart als psycholoog op de dienst kinderoncologie van het UZLeuven, waar hij nog steeds werkzaam is.

Sinds zijn afstuderen heeft Jurgen nog bijkomende opleidingen, studiedagen en workshops gevolgd om zijn doelgroep nog beter te kunnen begeleiden. Zo volgde hij o.a. een postgraduaat Gedragstherapie bij Kinderen en Jongeren aan de Katholieke Universiteit Leuven en heeft hij zich verdiept in Acceptance en Commitment therapie.

Daarnaast is hij als lesgever betrokken bij verschillende opleidingen (oa postgraduaat psychodiagnostiek, neuropsychologie, gedragstherapie). Naast zijn klinisch werk is hij ook wetenschappelijke actief met verschillende onderzoeksprojecten binnen het domein van de klinische en/of neuropsychologie.

Aangesloten bij de psychologencommissie.

Lid van de beroepsverenigingen BFP, VVKP en VVGT.
Erkenningsnummer als psycholoog is 731109041.