Whitney Duchateau

Psychotherapie

voor kinderen vanaf 6 jaar en jongeren
0489 89 47 61

whitney@groepspraktijkdebrug.be

Mijn naam is Whitney. In de zomer van 2022 studeerde ik af als klinisch orthopedagoge. 

Pas nieuw in het werkveld zou je denken?

Tijdens mijn studies, sociale readaptatiewetenschappen en orthopedagogiek, werkte ik al in verschillende contexten met jongeren. Zo ging ik van stagiaire naar begeleider bij Overkop Tienen en werkte ik al in een leefgroep voor adolescente meisjes. Hier kwam ik in aanraking met verschillende psychische kwetsbaarheden zoals stemmingstoornissen en eetstoornissen, alsook met ontwikkelingsstoornissen. 

Verschillende momenten in het leven of in je ontwikkeling kunnen maken dat je met vragen komt te zitten, ergens vastloopt of moeilijkheden ondervindt. We gaan samen op pad om te kijken welke stukken je wil aanpakken en hoe je verandering in je gevoelens, gedachten en eventueel de situatie kan brengen. 

Eerst en vooral brengen we in kaart wat er als is, waar je staat en vooral waar je uiteindelijk naartoe wil. Mijn focus binnen begeleidingen is gericht op zowel jouw sterktes als groeipunten. In de begeleiding van kinderen en jongeren kunnen diverse thema’s aan bod komen zoals het omgaan met emoties of uitdagende situaties, zelfbeeld en identiteit, schoolmoeheid of moeilijkheden op school, assertiviteit, …

Wanneer je als ouder met vragen zit rond de opvoeding of ontwikkeling van je kind kan je ook bij mij terecht. Dit kan wanneer je kind of jongere bij mij in begeleiding is, maar ook wanneer dit niet het geval is. Ik geloof sterk in levenslang leren en plan mezelf dan ook nog verder te ontwikkelen en bij te scholen.

Naast kortdurende opleidingen plan ik ook nog een therapie opleiding te starten op korte termijn. 

Ik ben lid van de VVO. Visumnummer 370801